Squire and Partners Propels a Historic London Complex Into Today—and Relocates There

In London, Squire and Partners combined a former Bon Marché annex and an adjoining firehouse into a mixed-use complex housing its studio, with the ground-floor model shop displaying the firm’s own balloon installation during the London Design Festival. Photography by James Jones.

View Resources

Domus Tiles: Tile.

NiS SignsCustom Signage.

Euromarble: Custom Columns.

The annex’s early-1900’s facade was updated with custom steel-framed windows and granite columns customized to replicate the originals. Photography by James Jones.

View Resources

Knoll: Daybed.

MUNNA: Chairs.

Laguna Rugs: Custom Rugs.

Louis Poulsen: Lamps.

Opus Magnum: Custom Wall Panel.

Lasvit: Custom Pendant Fixtures.

A Ludwig Mies van der Rohe daybed furnishes Squire’s reception area. Photography by James Jones.

Crystal pendant globes hang above the firm’s custom reception desk in glass, mahogany, and metal-resin composite. Photography by James Jones.

A custom brass handrail embellishes the existing mahogany main stairwell. Photography by James Jones.

View Resources

Opus Magnum: Custom Desks, Square Table.

Vitra: Chairs.

Office areas are delineated by plywood desking and shelving systems, both custom. Photography by James Jones.

View Resources

Louis Poulsen: Lamps, Custom Shelving.

Cappellini: Chairs.

Fritz Hansen: Tables.

Jasper Morrison chairs meet original teak flooring in a break-out area. Photography by James Jones.

Wall art composed of two dif­ferent shades of electrical tape accompa­nies Hans Wegner chairs in the illustration department. Photography by James Jones.

Polished powder-coated stainless-steel elevator doors. Photography by James Jones.

An original cast-iron staircase. Photography by James Jones.

Plywood flooring in one of Squire’s restrooms digitally printed with a pattern by Eley Kishimoto. Photography by James Jones.

View Resources

A new glass-and-steel dome topping the existing stone tower, now a private dining room. Photography by James Jones.

Custom glass pendant fixtures in the firm library. Photography by James Jones.

The stairwell’s restored metal balustrade. Photography by James Jones.

Patina on original brickwork. Photography by James Jones.

A steel sliding door before refurbishment. Photography by James Jones.

View Resources

Carl Hansen & Søn: Chairs.

Janua: Table.

Samuel Heath: Door Pull.

Intervari: Custom Shelving.

Teak floor planks in the firm’s workshop. Photography by James Jones.

Poul Henningsen’s lamp illuminates a stained-plywood alcove. Photography by James Jones.

View Resources

Granite pavers line the rooftop terrace off the penthouse addition. Photography by James Jones.

View Resources

Laguna RugsCustom Rugs.

Opus Magnum: Custom Table. 

Intervari: Custom Credenzas.

Through Viaduct Furniture: Chairs.

Wooden floor planks salvaged from the building form a custom table in a private dining room. Photography by James Jones.

View Resources

IntervariCustom Wall Panels.

Minotti: Sectional.

Stovax: Fireplace.

A Rodolfo Dordoni sectional outfits the penthouse. Photography by James Jones.

ONLINE EXCLUSIVE: The Department Store by Squire and Partners. Photography by James Jones.

ONLINE EXCLUSIVE: The Department Store by Squire and Partners. Photography by James Jones.

ONLINE EXCLUSIVE: The Department Store by Squire and Partners. Photography by James Jones.

ONLINE EXCLUSIVE: The Department Store by Squire and Partners. Photography by James Jones.

ONLINE EXCLUSIVE: The Department Store by Squire and Partners. Photography by James Jones.

Share
Tweet
Email
Pin