Join the Fun: A Playful Daycare Center In Spain By ELAP

Rubber matting softens the paved courtyard. Photography by David Frutos/Bis Images.

Three sizes of custom windows, 2, 3, and 6 feet in diameter, enliven the tinted stucco facade of ELAP Arquitectos Ingenieros’s Guardería Municipal Vélez-Rubio in Spain. Photography by David Frutos/Bis Images.

PVB film sandwiched by the windows’ glass gives the day-care center a colored view of the street outside. Photography by David Frutos/Bis Images.

Vinyl covers the floor and lower walls in the multipurpose room, where an adjacent kitchen serves lunch. Photography by David Frutos/Bis Images.

Polyurethane protects the painted walls above the vinyl wainscoting. Photography by David Frutos/Bis Images.

Classrooms’ concrete flooring is radiant-heated. Photography by David Frutos/Bis Images.

The multipurpose room’s doors slide open to the courtyard. Photography by David Frutos/Bis Images.

PVC-strip curtains separate a classroom from its connected bathroom, required by law. Photography by David Frutos/Bis Images.

The concrete roof contrasts with the kitchen’s ceramic wall tile. Photography by David Frutos/Bis Images.

One of the courtyard’s custom lacquered-aluminum window frames serves an alternate purpose. Photography by David Frutos/Bis Images.

In the nurseries, blue is meant to help the babies sleep. Photography by David Frutos/Bis Images.

The center cares for children up to age 3. Photography by David Frutos/Bis Images.

Structural glazing made the clerestories possible. Photography by David Frutos/Bis Images.

Sunlight is augmented by the multipurpose room’s fluorescent fixtures. Photography by David Frutos/Bis Images.

Share
Tweet
Email
Pin