Not the Usual Suspects: Three Firms Collaborate On A Morocco University's Campus

Saad El Kabbaj Architecte, Driss Kettani Architecte, and Mohamed Amine Siana Architecte collaborated on the buildings and landscaping at the Taroudant campus of Morocco’s Université Ibn Zohr. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Apertures 12 inches wide and 9 feet 6 inches tall give a reading room in the library a view of a stairwell. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Painted concrete beams supporting the portico of the administration building. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Terrazzo stairs and flooring inside. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Local stone clads the administration building's facade. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

The two classroom buildings, mirror images of each other. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

The reading room before furniture installation. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

A mahogany slatted portal opens to library offices. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

The reading room has a 15-foot ceiling. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Concrete paves a walkway outside. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

The railing of the library’s mezzanine was constructed from tubes of painted steel. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Siting took sunlight and shadow into account. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

This lecture hall, one of five, seats 300. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

The administration building’s open-air courtyard. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

A colonnade between buildings. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Lecture-hall windows positioned for cross ventilation. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Stair towers, including this one in the library, receive indirect light from windows on the upper level. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Fins protrude 16 inches to protect the administration building’s windows from sun and sandstorms. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

A rooftop circulation route at a laboratory building. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

The library’s entry. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Halogen fixtures light both sides of the campus at night. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Steel posts supporting its canopy. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Local stone stacked to form a feature wall in the administrative building’s courtyard. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Tinted and painted stucco surfacing. Photography by fg + sg architectural photography/photofoyer.

Share
Tweet
Email
Pin