Frequent Collaborators dSpace Studio and Project Interiors Team Up to Design a Modernist Family Residence in Chicago

Full-height bronzed-aluminum-frame glass doors slide open to connect living spaces with the adjacent courtyard. Photography by Tony Soluri.

A matte-black brass lighting pendant suspended from leather straps illuminates the open kitchen, with Orca marble backsplash and gold-finish bar stools. Photography by Aimée Mazzenga.

Standing-seam zinc panels clad the home’s exterior; suede-finish concrete pavers lead to the entry. Photography by Tony Soluri.

The folded-steel staircase connecting floors two and three is visible from the double-height living area, animated with artworks by Marlon Portales Cusett and Vladimir León Sagols. Photography by Tony Soluri.

The stair leading to floor two pairs European oak treads with steel-plate handrails. Photography by Tony Soluri.

In the master bedroom, a hand-blown glass pendant illuminates brass-inlaid rift-cut oak paneling. Photography by Aimée Mazzenga.

Viewed from the second-floor deck, the courtyard side of the house has beveled apertures shaded with Ipe louvers. Photography by Tony Soluri.

The master bathroom’s marble-top vanity meets walls in Venetian plaster. Photography by Aimée Mazzenga.

In the same room, brass wall panels and porcelain flooring boast the same trapezoidal form. Photography by Tony Soluri.

Four built-in bunks curtained in burlap allow the second-floor kids’ hangout to double as a guest suite. Photography by Aimée Mazzenga.

The dining room seats six on wool-upholstered Cédric Ragot chairs and more on a mohair-covered custom bench; above it is a painted-fabric triptych by Gina Dorough. Photography by Gianni Franchellucci.

In the ground-level office, walnut paneling complements a cotton velvet–upholstered banquette and a Warren Platner table in polished nickel. Photography by Gianni Franchellucci.

An acrylic desk occupies a window niche in the second-floor guest bedroom, with selenite-motif vinyl wall covering. Photography by Gianni Franchellucci.

A suspended brass sculpture by Gold Leaf Design Group sluices through the library floor. Photography by Aimée Mazzenga.

A custom louvered fence offers curated views of the front yard, where white birch trees stand out against zinc panels; custom Cor-ten planters will rust to match the home’s Ipe accents. Photography by Tony Soluri.

Share
Tweet
Email
Pin