HOK's Facelift of Ronald and Maxine Linde Hall of Mathematics and Physics is Far from Formulaic

At the Ronald and Maxine Linde Hall of Mathematics and Physics at the California Institute of Technology in Pasadena, HOK installed two similar wall-mounted products, both wool felt with an acoustical substrate, along a corridor and in a niche. Photography by Eric Laignel.

At the junction between the 1922 building and the 1931 addition, the former’s facade remains visible. Photography by Eric Laignel.

Another niche features a 27-foot-long blackboard. Photography by Eric Laignel.

PearsonLloyd chairs sit beneath the entry’s MDF canopy CNC-cut to represent the transcendental number pi to 200 decimal places. Photography by Eric Laignel.

Jonathan Prestwich designed the benches and round table in a break area. Photography by Eric Laignel.

A niche’s ottoman by Most Modest. Photography by Eric Laignel.

Custom vinyl film on the glass fronting a conference room. Photography by Eric Laignel.

Another version, exploring geometric shapes. Photography by Eric Laignel.

Classroom chairs by Strand + Hvass. Photography by Eric Laignel.

A PearsonLloyd chair in the break area. Photography by Eric Laignel.

Caltech orange film for a graduate students’ office. Photography by Eric Laignel.

Exterior paint and laminated glass reduce heat load. Photography by Eric Laignel.

Hand-painted ceramic tiles in a coffee bar were positioned to reference sine waves. Photography by Eric Laignel.

Folding doors are whiteboard on the lounge side, acoustical panels on the classroom side. Photography by Eric Laignel.

Space formerly housing a 10-foot-tall helium tank became the 100-seat auditorium. Photography by Eric Laignel.

Share
Tweet
Email
Pin