RETAIL

Marketing its delicate necklaces, earrings, bracelets, and rings, all in 18-karat gold, to the professional “gentlewoman,” fledgling company YIN Fine ...
With its interlocking disks modeled on the desert rose minerals found in Doha, the National Museum of Qatar by Ateliers Jean Nouvel ...
Wood flooring from France, Italian-fabricated engineered stone, exotic natural stone from around the globe. Offering these in showrooms around Mexico, ...
At the entrance, LED screens meet oak herringbone parquet flooring. Photography courtesy of Cottet. Spanish eyewear brand Cottet Óptica y ...
MDF displays, finished with Italian two-part enamel and steel powder-coated substrate, float over a bench of Cambria Skara Brae. Photography ...
Photography courtesy of BLDWN. Fortuitous is the project where the client’s vision and the designer’s interpretation are inextricably woven in ...

CuldeSac is Ahead of the Curve with Freshly Cosmetics’ First Storefront in Barcelona

Plants help represent the brand’s identity as a natural cosmetics startup. Photography by David Zarzoso.

Freshly Cosmetics has opened its first brick-and-mortar store on one of Barcelona’s most highly trafficked streets. The natural beauty startup tasked Valencia-based CuldeSac and local artist Zaida Sabatés with transforming a petite, triangular corner storefront into a sleek interior shaped like a semicircle.

The curved, 320-square-foot interior offers shoppers an intuitive experience from start to finish, including both mobile checkout as well as a more traditional customer service and payment station. Simple materials such as white ceramic wall tiles, recycled PVC flooring, stainless shelving, plywood, and neon lighting align with the brand’s minimalist DNA.

Neon lighting and printed text form graphics on stretched canvas reaching toward the ceiling. Photography by David Zarzoso.

Near the entry, plant species inspired by Freshly ingredients help the façade, illuminated by more strips of neon, appeal to passersby and speak to the future of cosmetics.

Freshly Cosmetics is now open on Carrer de la Portaferrissa in Barcelona’s Gothic Quarter. Photography by David Zarzoso.
Simple materials include stainless-steel shelving and white ceramic wall tiles. Photography by David Zarzoso.
Circular mirrors and screens throughout the store are custom and adjust to highlight product pairings. Photography by David Zarzoso.

Mobile checkout is offered throughout the store, while a stationary check-out station also provides consultation. Photography by David Zarzoso.

Read more: Perkins and Will Has Creative Vision for Eyeconic Store in Chicago

In 2019, retail found itself at a crossroads with many established players closing stores and other more bullish brands opening new outlets designed ...
Aluminum extrusions by Agam form a pavilion around the Davis Furniture table, both atop Interface carpet tiles. Photography by Tom ...
The team painted ombres in tropical colors across the stucco exterior. Photography by Andres Garcia Lachner. San José’s Hija de ...
A custom bench has chamfered French oak legs and a seat in grey textured fabric. Photography by Geraldine Bruneel. Jean-Honoré ...
Her is a Hong Kong boutique owned by local stylist and influencer Hilary Tsui. Photography by Daniel Rujeda. Typically millennial, their ...
The design of Italian hair salon Un Diavolo per Capello centers around a yellow cube. Photography by Andrea Bartolozzi. Like the ...
At Mirror Garden, a smoke tree in a courtyard outside appears like it’s inside thanks to dozens of mirror-glass panels ...
Level 1 of the Nordstrom New York City flagship. Photography by Connie Zhou. Seattle-based department store Nordstrom debuted its New York ...
A chair by Hay sits near a hidden door to the seamstress’s office. Photography by Annie Fafard. Lugging one’s dirty ...
The entrance to RtA Las Vegas at the Wynn Plaza. Photography by Branden Shigeta. It’s been more than two years ...
A custom “cobblestone” carpet by Creative Matters covers the floors of the main level’s Ladies Shoe Salon. Photography by Scott ...
The existing pine-strip floor was sanded and treated to a similar custom paint. Photography courtesy of Abruzzo Bodziak Architects. On the ground ...