Right Angle Studio Designs a Members-Only Club in Singapore

A strip of Viscon White granite announces the entrance. Photography by Studio Periphery.



In the heart of City Hall in Singapore, the local firm Right Angle Studio has designed Podium, a private members’ clubhouse which combines classic English styles with more contemporary Japanese minimalism.

Its 1,500 square feet comprise two private discussion rooms, a bar, and an open-plan lounge, all boasting custom furnishings and a rich palette of white granite, gold, and black leather. Because it caters to horse-racing fans, says RAS co-founder Jay Liu, “we wanted to create an ambiance that is of close proximity to a stable, hence the use of dark wood, plush carpets, and low-height paneling.” And because the plan has windows on just one end, he says, “soft curtains suggest that there is another window opening on the opposite end, creating an illusion of a bigger space.” It’s a winning idea.

The dark-stained oak bar is trimmed in gold stainless steel plates and topped with Viscon White granite. Photography by Studio Periphery.
Custom ash shelving forms a reading nook, with a floor lamp by Arne Jacobsen for Louis Poulsen. Photography by Studio Periphery.
Dark stained oak clads the walls near a window seat with custom seating and cushions. Photography by Studio Periphery.
Gold-foiled wallpaper defines the curved reception area, with a desk in dark-stained oak and gold stainless steel plates, with a lamp by Michael Anastassiades and custom seating. Photography by Studio Periphery.
Michael Anastassiades IC sconce illuminates wall tiles inspired by rough patina of granite, and custom tables and chairs. Photography by Studio Periphery.

Read next: 8 Sustainably Designed and Architecturally Significant Buildings in Singapore

Share
Tweet
Email
Pin