Sentry Insurance Logo and Color Scheme Inspire Its Flad Architects-Designed Office

The atrium stair integrates precast terrazzo stair treads, brushed stainless-steel-clad stringers, LED-illuminated brushed stainless-steel handrails, and clear glass guardrails. Photography by Mark Herboth.

When Sentry Insurance finished a two-year rebrand of its corporate identity and embarked on a new office building in Stevens Point, Wisconsin, executives didn’t imagine the firm’s new logo would also inspire the architecture. But the logo’s pair of interlocked lines, says Flad Architects design principal Jeffrey C. Raasch, was a perfect fit. “When we encountered a height limit on the site that would essentially restrict access to daylight and views in order to achieve the required square footage, we began to consider the idea of breaking the building into two pieces.”

Vibia created the conference room’s adjustable light sticks, which rotate around a central axis. Photography by Mark Herboth.

The new office became a seven-story, 270,000-square-foot structure that resembles a parallel bar, with north and south wings linked by a central, six-story atrium. The first floor incorporates a kitchen, cafeteria, lounge, and coffee bar beneath level two’s health and wellness facilities; above those rise four stories of office space, each organized as equally sized open-plan wings sited for optimal solar alignment and connected by an ornamental stair. Meeting spaces and indoor and outdoor breakout spaces fill the top floor, along with a garden terrace.

An open office collaborative space features Allermuir seating around a table with a Hon top and Gibraltar base, Milliken carpet tiles, KI Furniture workstations, and Forms + Surfaces brushed stainless-steel and magnetic-glass markerboard panels. Photography by Mark Herboth.

Interiors lead Jennifer Kauls incorporated Sentry’s gradient blue color scheme throughout public areas, including the atrium’s two-tone custom benches. That space, Raasch says, “is the social hub of the building,” both literally and psychologically connected the two spaces. The overall shape “is as much a functional component of the building as it is a representation of the brand,” he says. In other words, a perfect 50-50.

Custom Lightnet Architectural Lighting pendants hang in the dining area. Photography by Mark Herboth.
A Mutina backsplash defines the cafeteria, with counters in Cambria quartz, rift-cut white oak millwork, and brushed stainless steel. Photography by Mark Herboth.

Read more: Kinzo Architekten Thinks Like a Startup for AmorePacific Headquarters

Share
Tweet
Email
Pin