The New Design Project Goes Tastefully Playful for Chip Cookies & Cream’s West Village Shop

A trio of oversized mirrors helps visually enlarge the space while adding a sense of playfulness. Photography by Will Ellis.

With its newest outpost on Bleecker Street, Chip Cookies & Cream confirms its taste for playfulness and sinuous forms. Designed by Brooklyn-based studio The New Design Project—which is also behind Chip’s Long Island City store—the West Village bakery features a curved bar and terrazzo-topped counter that snakes through the space, culminating in a seating corner with brown velvet bench cushions and Scandi stools. Enlarging the 600-square-foot space is a trio of arch-shaped mirrors.

The bar is topped with an amber cream terrazzo counter. Photography by Will Ellis.

As Fanny Abbes, The New Design Project’s creative director, explains, “We once again used curved architectural forms evocative of the Chip logo and paired them with a color palette of biscuit beiges and chocolate browns to create a warm and comforting aesthetic, reminiscent of the cookies themselves.”  

Curved architectural forms evocative of the Chip logo are paired with a color palette of biscuit beiges and chocolate browns. Photography by Will Ellis.
Brown velvet bench cushions and Scandi stools make up a small yet intimate seating corner. Photography by Will Ellis.
A series of sculptural arches hint to a connecting corridor that is painted in a darker color and lit with round terrazzo sconces. Photography by Will Ellis.
The store front of Chip Cookies & Cream's Bleecker Street bakery hints to the playfulness that awaits inside. Photography by Will Ellis.

Read more: Chip, the New Long Island City Bakery, is Cookie Heaven

Share
Tweet
Email
Pin