Color Reigns Supreme at Teresa Sapey's Tunnel Lounge for the Nhow Marseille

At the Nhow Marseille hotel in France, Teresa Sapey Studio designed a 720-foot-long corridor connecting the restaurant to the pool that also functions as the all-day Tunnel lounge. Photography by Patricio Michelin.

It’s practically a mantra: “I believe color is a material,” Teresa Sapey states. “It not only covers surfaces but also molds them.” Even on the architect’s website, the tab between “about us” and “projects” is “color.” It reigns supreme in her latest project, 30,000 square feet of public space at the Nhow Marseille, a newly renovated hotel in the south of France.

Since the property is sited on a rock overlooking the Mediterranean Sea, blue is dominant. But, in the arcadelike Tunnel lounge, the flooring and walls gradiate from violet and midnight to red, orange, yellow, and sky. The convention center is thematic in a different way.

> See more from the March 2019 issue of Interior Design

It’s on a level where there’s no natural light, so Sapey conjured an underwater scheme by applying images of swimmers’ legs and fins on structural columns and wave­like circles on the ceiling and carpet, which is blue, bien sûr.

Seating by Gaetano Pesce and Tord Boontje in the Tunnel. Photography by Mads Mogensen.

Teresa Sapey in a Claesson Koivisto Rune armchair. Photography by Mads Mogensen.

Vinyl-clad struc­tural columns in the hotel’s convention center. Photography by Mads Mogensen.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by Mads Mogensen.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by Mads Mogensen.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by Mads Mogensen.

> See more from the March 2019 issue of Interior Design

Share
Tweet
Email
Pin