At Steven Holl’s Maggie’s Barts Support Center in London, Cancer Patients Find Uplift

A Maggie’s Centre by Steven Holl Architects stands out amid the buildings of St Bartholomew’s Hospital in London. Photography by Iwan Baan.

Bamboo was CNC-milled to form the stair balustrade. Photography by Iwan Baan.

View Resources
Stools
Cappellini

Jasper Morrison barstools pull up to the kitchen island. Photography by NAARO.

Etched glass reduces glare. Photography by Iwan Baan.

Sketch of Maggie's Centre. Image courtesy of Steven Holl Architects.

View Resources
Side Chairs
Carl Hansen & Søn
Armchairs
Ton
Armchairs
Side Chairs
Carl Hansen & Søn
Armchairs
Ton
Table
Wilkhahn

Poul Kjærholm side chairs occupy the lounge. Photography by Iwan Baan.

Sketch of Maggie's Centre. Image courtesy of Steven Holl Architects.

View Resources
Chairs
Arflex

A counseling room opens off a stair landing. Photography by NAARO.

View Resources
Chairs
Arflex

Chairs by Nichetto Studio brighten the lobby. Photography by NAARO.

Replacing a 1960’s building, Maggie’s connects via the basement to the adjacent 1738 hospital wing by James Gibbs. Photography by Iwan Baan.

Flooring is polished concrete. Photography by NAARO.

Colored film is sandwiched inside the curtain wall. Photography by NAARO.

Sketch of Maggie's Centre. Image courtesy of Steven Holl Architects.

Share
Tweet
Email
Pin