Architectural Innovation Comes to the Remote Azores with Fernando Coelho and Paulo Lobo's Cella Bar

On the roof deck, chairs in rattan and tables topped in marine plywood are custom. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

Boards of cypress native to Portugal’s Azores conceal the concrete shell of FCC Architecture’s structure for Cella Bar in the town of Madalena. The project was a collaboration with Paulo Lobo Interior Design. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

The addition terminates with a window 9 feet in diameter. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

View Resources

At one of the two bars, cypress meets ceramic floor tile. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

Basalt originating from volcanic Mount Pico was used to construct the property’s original building, a 1930’s storehouse for wine. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

View Resources

Revigrés: Floor Tile

Oficinas Gerais: Custom Tables

Rossetto: Custom Chairs

Royal Lighting: Lamps

Koninklijke Phillips: Linear Fixtures

Notched cypress forms in a dining room are the work of sculptor Paulo Neves. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

View Resources

Revigrés: Floor Tile

Oficinas Gerais: Custom Tables

Rossetto: Custom Chairs

Royal Lighting: Lamps

Koninklijke Phillips: Linear Fixtures

A dining room is lit by a combination of LED strips and lamps. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

The addition measures 55 feet long. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

View Resources

Revigrés: Floor Tile

Oficinas Gerais: Custom Tables

Rossetto: Custom Chairs

Royal Lighting: Lamps

Koninklijke Phillips: Linear Fixtures

Mirror lines the connector between the two structures. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

A painted iron guardrail encircles the deck. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

View Resources

Custom wool-covered chairs fill a dining room. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

Outside, a concrete terrace extends toward the Atlantic Ocean. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

View Resources

Beneath the basalt pavers, a pipe system returns water to the sea. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.

ONLINE EXCLUSIVE. Photography by FG+SG Architectural Photography/PHOTOfoyer.