One Firm Masterminds 5 Projects For Hyundai

Entry to the headquarters, a glass box perched on a concrete base, is made through a contemplative courtyard. Photography by Benny Chan/Fotoworks.

A nautilus-inspired feature stair at the offices of Hyundai Capital in Frankfurt. Photography by HG Esch Photography.

At the Music Library and Understage in Seoul, street artist Vhils created a wall mural in jackhammered plaster. Photography by Nacása & Partners.

A four-story atrium funnels light into the surrounding workspaces. Photography by Benny Chan/Fotoworks.

Solid-surface seating curves create ad hoc lounge areas at the corners of the workplace. Photography by Benny Chan/Fotoworks.

The corporate logo is recessed in precast-concrete panels at the building’s base. Photography by Benny Chan/Fotoworks.

The vast reception hall also serves to showcase new models. Photography by Benny Chan/Fotoworks.

Flanked by Pierre Paulin chairs, the steel-panel stairway spirals through all three floors. Photography by HG Esch Photography.

In the mid-level videoconferencing room, with table and chairs by Alberto Meda, a membrane ceiling panel plays off the angular architecture. Photography by HG Esch Photography.

The dark surfaces and neon installation of the elevator lobby was designed to contrast with the open and airy white-on-white workplace. Photography by HG Esch Photography.

Patrick Jouin’s serpentine seating and a limited-edition foosball table outfit the game room. Photography by HG Esch Photography.

Though the library admits card members only, the lower-level café, which connects to a surrounding plaza, is accessible to all. Photography by Nacása & Partners.

Open to the concert hall below, the rehearsal level’s back wall features an artwork by Portuguese graffiti artist Vhils. Photography by Nacása & Partners.

Gensler inserted Cor-Ten cladding to give the building a sense of patina. Photography by Nacása & Partners.

Carpet tile and fabric-covered wall panels improve acoustics in rehearsal rooms. Photography by Nacása & Partners.

For a corner of the library’s ceiling, Vhils created a collage of layered posters. Photography by Nacása & Partners.

A neon strip connects the studio to the lobby’s reception desk. Photography by Atsushi Nakamichi/Nacása & Partners.

Curved panels of chunky acrylic enclose the film and recording studio. Photography by Atsushi Nakamichi/Nacása & Partners.

The view from the street; sheer acoustic drapery confers privacy. Photography by Atsushi Nakamichi/Nacása & Partners.

Polyurethane foam seating and oak bleachers encourage comfortable collaboration in the open social space. Photography by Atsushi Nakamichi/Nacása & Partners.

In the “secret” brain-storming room, Konstantin Gric’s painted aluminum chairs gather around a stained oak table. Photography by Atsushi Nakamichi/Nacása & Partners.

Near an open-plan work area, a sliding steel shelving unit activates via a foot pedal to reveal or conceal the brainstorming room. Photography by Atsushi Nakamichi/Nacása & Partners.

Oak baffles, flooring, and bleachers confer analog status to the collaborative-social zone. Photography by Atsushi Nakamichi/Nacása & Partners.

Share
Tweet
Email
Pin