A House United: Lewis.Tsurumaki.Lewis Designs an Uptown Town-House

A screen of slatted oak and blackened steel borders the new staircase in a New York town house by Lewis.Tsurumaki.Lewis and Jeff Lincoln Interiors. Photography by Michael Moran/Otto.

A chair by Vladimir Kagan and two by T.H. Robsjohn-Gibbings stand near a Paul Evans cabinet in the livingroom. Photography by MichaelMoran/Otto.

The flooring throughout and the stair treads are stained oak. Photography by Eric Laignel.

The dining room pairs John Pomp’s pendant fixture with a table by Tyler Hays and Italian 1950’s chairs. Photography by Eric Laignel.

What had been a small guest bedroom on the living room’s mezzanine is now a snug library furnished with a vintage Arne Jacobsen chair, a cowhide-and-bronze bench, a sofa upholstered in cotton chenille, and a Douglas Gordon photograph. Photography by Eric Laignel.

The stair and screen unite five disparate levels in what had been three separate apartments. The photograph in the living room is by James Casebere. Photography by Michael Moran/Otto.

Under a custom parchment pendant fixture, a desk and credenza by Hays flank the office, which shares a party wall with the Whitney Museum of American Art. Photography by Michael Moran/Otto.

Part of the first of the town house’s two renovations, a spiral stair, enclosed by a screen of laser-cut blackened steel, connects the three garden facing levels. Photography by Michael Moran/Otto.

Mimmo Rotella’s paper collage on canvas hangs on the wall on the landing between the living and dining rooms. Photography by Eric Laignel.

The powder room has marble floor tile and two work son paper by Marcel Dzama. Photography by Michael Moran/Otto.

The top of the spiral staircase ends at the master suite, which has a bed by Christian Liaigre.

The spiral connects three floors of the original triplex. Photography by Eric Laignel.

In the den, a Hans Wegner chair is across from a table by Hays and a sofa by Liaigre. Photography by Eric Laignel.

The kitchen, with a maple canopy, stands between the den and the dining room. Photography by Michael Moran/Otto.

Share
Tweet
Email
Pin