BEST OF YEAR

Above the Arctic Circle, overlooking a fjord on one side and shielded by forest on the other, sits one of ...
Checking into the new global headquarters for the first time, this hotel giant’s employees got the shock of the new. ...
Olivia Newton-John’s pop anthem “Physical” from 1981 filled founder Horace Pan’s head as he brainstormed the rebranding of a gym ...
Renowned 19th-century architect H.H. Richardson, the initials standing for Henry Hobson, has lent his first name to this tour de ...
How can you compete with one of most exuberant beach views on the planet? That was the conundrum facing Interior ...
Old is new again at this playful project by Briar Hickling and Alek Mok. The firm they co-founded has taken ...

Unbot by Prism Design Consulting Shanghai Co.: 2017 Best of Year Winner for Extra-Small Office

It’s a universal truth that a company existing only in the 21st century should have a correspondingly high-tech office. Scratch that. Founder Tomohiro Katsuki has subverted type with a surprisingly low-fi workplace for a Chinese e-commerce and social media marketing agency. The 4,700 square feet on two levels of an existing office building has a childlike sense of wonder in nature. For starters, rope netting surrounds the mezzanine level “tree house,” where after heads-down work employees can indulge in feet-up relaxation. Continuing the theme, painted-steel structural columns extend from trunklike columns like branches to support the lofted work space. Instead of the usual plastic laminate, OSB tops cast-in-place concrete bench desking on the main level. “You can really feel the tree. It’s almost alive,” Katsuki enthuses of the material. (Don’t worry, it’s also lightly varnished so as not to feel scratchy.)

Unbot by Prism Design Consulting Shanghai Co in Shanghai, China. Photography by Watery Ishida/Studio W.

The initial plans called for an office for 80 staff. When that increased to 130 midway through development, Katsuki added bench desking to the mezzanine initially intended as a meeting area. Like the seats below, it wends its way in a loose Möbius strip, an allusion to the Chinese loop of good fortune.

Project Designer: Che Qi.

Unbot by Prism Design Consulting Shanghai Co in Shanghai, China. Photography by Watery Ishida/Studio W.
Unbot by Prism Design Consulting Shanghai Co in Shanghai, China. Photography by Watery Ishida/Studio W.

> See more from the December 2017 issue of Interior Design

> See all 2017 Best of Year winners and honorees

Silver-screen glamour pervades the Hollywood Roosevelt's sister property, which also happens to be the first ground-up hotel by Gulla Jónsdóttir. ...
What’s the best way to make use of a long, narrow layout? In a counterintuitive move, one of this firm’s ...
The phrase “elephant in the room” gains new meaning, thanks to architect Cui Shu. Only this elephant is something that ...
More than just an architectural endeavor, working south of the border is “a chance for us to send a message ...
Note the positivity of the term ability lab, as opposed to rehab. An ability lab is an open setting where ...
Quandaries abounded as associate architect Joan Renaud began plotting out the new headquarters of young and fast-growing subscription-based entertainment streaming ...
A word commonly bandied about in hospitals, clinical is rarely a compliment when it comes to design. Luckily that, yes, ...
It’s not a bird. It’s not a plane. But the luminous sky bridge connecting the main building of this health-care ...
Moving to a gleaming LEED Platinum palace in the booming East End, this 117-year-old law firm left behind the endless ...
This huge hospital has bragging rights to spare: 3 million square feet and 12,000-plus rooms—for phase one alone. (Phase two ...
Raise a rafter? Sure. But how about raising consciousness? Conceiving a Utah-based organization’s first East Coast adoption center, principal Rania ...
One would expect the world’s largest family-owned winery, founded in 1933, to have a spectacular headquarters, not only to house ...