2013 BOY Winner: School Facility (Joey Ho Design)

PROJECT NAME Spring Learning
FIRM Joey Ho Design
SQ. FT. 7,500 SQF

Adults encourage kids to learn, but the kids just want to have fun. Preschool is where those two goals mingle, as Joey Ho demonstrated with a 7,500-square-foot instructional space where good-natured imagination is king. The palette is fresh, almost Scandinavian, mixing powder blue, chartreuse, white, and clear-finished blond wood. Many elements bring kids into dialogue with the world of grown-ups. For example, dual-height washbasins allow everyone to use the same restrooms, and cooking lessons take place in a professional-looking stainless-steel kitchen, scaled down. If tots need to speak to the staff member behind the reception desk, a short staircase brings them up to eye level. The whimsical centerpiece of the lunchroom is a structural column styled as a tree, supporting a mezzanine “tree house.” When teacher says it’s time to come back down, just take the slide. 


Project Coordinator: 

Noel Chan.

Continue Reading