For Slack's Vancouver Office, Leckie Studio Updates Industrial Warehouse for Modern Work

LOCATION Vancouver
FIRM Leckie Studio Architecture + Design
SQ. FT. 22,000 SQF

In the early 1900’s, an eight-block district of Vancouver was the region’s center of warehousing activity. A century later, Leckie Studio Architecture + Design looked to that history when designing an office for software company Slack, housed in a 1911 former warehouse. “We were inspired by the industrial character of the building,” principal Michael Leckie says.

Exposed brick, steel partitions, and wooden beams show the site’s influence, but the office is organized for today’s workforce. There are no private offices. A double-height space with stepped seating is for meetings and presentations. Break-out areas are perfect for collaborative work. And custom meeting rooms are on wheels, so they can be moved from place to place within the office.

In a break-out area, custom upholstery was finished with wooden buttons. Photography by Ema Peter. 
Shelving in the bar area is steel and cast-iron piping. Photography by Ema Peter. 
Pendent fixtures are by Stephanie Forsythe and Todd MacAllen. Photography by Ema Peter.
The office features a skylit moss wall. Photography by Ema Peter.
Steel was also used for interior partitions. Photography by Ema Peter.
Mobile meeting rooms are custom. Photography by Ema Peter.