Advertisement
Continue to Site »

site_header_zone


 
Trending
10 Questions With... Phil Jaffa
  For more than two decades, the U.K.’s Phil Jaffa, ...
BIG in Washington: Giant Maze Fills National Building Museum
Photo courtesy of the National Building Museum. Inspired by ancient ...
Sipho Mabona Transforms Tropenmuseum With Origami
As the saying goes, inspiration can strike anywhere, anytime. We ...
City Museum Debates the History and Future of Supertall Buildings
  In conjunction with its exhibit "Palaces for the People: ...
Herman Miller Agrees to Acquire Design Within Reach
Sayigh + Duman’s Design Within Reach flagship in New York. ...

JOB ZONE

jobseekers:

employers:

 
Weekly Poll
Where has your firm seen the biggest growth in the first half of 2014?

    industry_article_detail_left_zone

    "Tree Wood" by Toshihiro Oki Architect

    "Tree Wood" by Toshihiro Oki Architect. Photo by the Architectural League of New York.

    Toshihiro Oki Architect has unveiled the winning commission in the Architectural League of New York's 2nd annual “Folly” competition at Socrates Sculpture Park in Long Island City, New York. Oki was selected from over 150 submissions as the winner by a jury of architects and artists including Michael Arad, Billie Tsien, and Orly Genger. The contest calls on emerging architects and designers to experiment and build large-scale structures that interact with the natural environment of the park.

    Oki designed the work with team members Jen Wood and Jared Diganci with Great Expectations Construction building the piece. Titled “Tree wood,” the rigid geometrical frame of Douglas fir 2x4's stands four feet off the ground and 18 feet high. The structure is carefully placed among a grove of trees at the sculpture park. Curiously, a formal, ornate chandelier, found at a second-hand shop not far from Oki’s studio, hangs from the center.


    "Tree Wood" by Toshihiro Oki Architect. Photo by the Architectural League of New York.

    Oki likens the project to many of his other works, saying, “It asks visitors to up their imagination. The project interacts with the landscape to bring a new dimension to it.”

    Visitors will question the boundary of interior and exterior. Refined and processed materials from the chandelier to the beams integrate themselves into the organic surroundings of the garden. It makes for an irregular but enjoyable installation, a folly in every sense.

    industry_article_detail_central_zone