Mortenhals House by Stinessen Arkitektur: 2017 Best of Year Winner for Green

Above the Arctic Circle, overlooking a fjord on one side and shielded by forest on the other, sits one of Snorre Stinessen’s most impressive and eco-conscious projects to date. The unusual configuration of this 2,500-square-foot family compound, comprising multiple cabins, plays with the way that the visitor slowly discovers what’s hidden behind the wooden doors. Even the outdoor areas remain private, with only waterscapes or trees as neighbors. Mortenhals, Norway House by Stinessen Arkitektur. Photography by Terje Arntsen. In addition to the aesthetic appeal of the design, it checks off all the eco-conscious boxes: The forest was protected during the ...

Milan Design Week’s Most Impactful Installations

As Milan Design Week 2018 draws to a close, we revisit the installations that made an impact. "Beyond the Deep" by Lindsey ...